Kompresija je zdravlje!

Osetite medicinske benefite nošenja Smartleg® čarapa bez ikakve neprijatnosti koja se često vezuje za kompresivne čarape. Pitate se kako smo uspeli da postignemo ovaj efekat? Smartleg® kompresija Vas ne opterećuje, naprotiv.

  • Smartleg® koristi tehnologiju elastične venske kompresije pri kojoj specifični medicinski tekstil ostvaruje efekat, bilo da su noge u stanju mirovanja ili u pokretu.

  • Nošenje proizvoda koji nemaju Smartleg® elastičnost donose benefite samo u intervalima - pritisak se vrši samo kada su noge u pokretu.

  • Inovativna tehnologija ostvaruje nežnu kompresiju koja je efikasna, a ne stvara nikakvu neprijatnost.

Smartleg® kompresija u prevenciji i terapiji hronične venske insuficijencije, hronične venske bolesti i drugih flebitisa ili tromboze.

Smartleg® savršeno prianja na ženske mišiće i delikatnom preciznošću stvara olakšanje. Naša inovativna tehnologija ostvaruje nežnu kompresiju koja je efikasna a ne stvara nikakvu neprijatnost tokom nošenja, sprečava širenje vena i olakšava protok krvi.

Upotreba Smartleg® proizvoda ublažava bol i nelagodu koje donose problemi venske insuficijencije, hronične venske bolesti i olakšava prevenciju i lečenje flebitisa.

Kompresija donosi olakšanje

Kompresija je dobra za zdravlje Vaših nogu. Svakodnevno nošenje kompresivnih čarapa ima prepoznatu medicinsku efikasnost u slučaju problema sa cirkulacijom i usled venske insufijencije. Pozitivni efekti su prepoznati i pri sprečavanju flebitisa (tromboze vena).

Klase i modeli

Hulahopke, dokole i natkolene kompresivne čarape podeljene su u klase pritiska od I do IV, pri čemu je prvi stepen kompresije najniži. Svaka klasa odgovara stepenu kompresije izmerenom na nivou skočnog zgloba. Vaš lekar određuje stepen kompresije (i samim tim klasu) koji Vam je potreban, slično kao što je slučaj sa propisivanjem lekova. Jedinica mere koja je u upotrebi je mmHg (milimetar živinog stuba).

Prava mera je neophodna

Uzimanje prave mere je garancija postizanja optimalnog pritiska, a samim tim i efikasnosti kompresije. Prevelike čarape? Nema pritiska. Premale? Nošenje će prouzrokovati nelagodnost. Merenje se vrši u apoteci ili specijalizovanoj prodavnici, redovno, sa svakom promenom proizvoda. Smartleg® čarape se, za razliku od mnogih drugih proizvoda, navlače veoma jednostavno, a izborom prave veličine terapijski efekat je obezbeđen.

Izbor prave veličine je imperativ

Prema izboru veličine pri kupovini Smartleg® proizvoda ne možete se odnositi na isti način kao pri kupovini čarapa koje imaju samo estetski efekat. Smartleg® je dostupan u sedam veličina koje pokrivaju morfologiju 98% ženske populacije.

Kompresija: dan ili noć?

Za probleme povezane sa venskom insuficijencijom (teške noge, bol, oticanje i sl.), medicinske čarape, kompresivne moraju se nositi tokom dana, od izlaska do zalaska sunca. U slučaju da se u stanju mirovanja zahteva preventivni tretman protiv flebitisa (tromboze), moraju se nositi danju i noću.

Copyright © 2019 - 2020 - Smartleg