5 vežbi za prevenciju proširenih vena
Podeli: 

14. 08. 2019.

5 vežbi za prevenciju proširenih vena

Ukoliko već imate proširene vene, vežbanje može sprečiti da se stanje pogorša, a takođe će pomoći i da ublažite bol i nelagodu. Generalno, najbolje su vežbe slabijeg intenziteta, koje uključuju:

Hodanje ili trčanje

Hodanje samo 30 minuta dnevno tokom pet dana nedeljno može doneti olakšanje. Ako trčite, pokušajte da pronađete mekanu, travnatu površinu ili sintetičku stazu da biste smanjili opterećenje zglobova.

 

Podizanje nogu

Sedite ili lezite na leđa dok ravno izvijate stopala. Podignite jednu nogu i držite je u vazduhu. Polako je spustite i ponovite sa drugom nogom.

 

Vožnja bicikla

Vožnja bicikla ili sobnog bicikla je takođe korisna. Ukoliko nemate bicikl, možete isprobati ovu vežbu. Dok ležite na leđima, podignite noge u vazduh, savijajući ih u kolenu. Polako pedalirajte kao da vozite bicikl. Isprobajte koristeći obe noge odjednom ili naizmenično.

 

Iskoraci

Stanite uspravno sa raširenim nogama. Polako zakoračite napred, savijajući koleno i pripazite da koleno zadržite direktno iznad članka. Zadržite se u tom položaju, a zatim polako ispravite nogu i vratite se u prvobitni položaj. Ponovite s drugom nogom. Dok stojite sa ispravljenim nogama, popnite se na vrhove prstiju, a zatim se spustite dole. Ponavljajte vežbu.

 

Ljuljanje na stopalima

Dok sedite ili stojite, pomerajte se stopalima napred-nazad u pravcu od prstiju do pete. Ovu vežbu možete raditi u bilo kom trenutku, a takođe je korisno ukoliko vas obaveze, ili zdravstveno stanje sprečavaju da praktikujete druge oblike vežbanja.

Nekoliko dobrih navika koje donose olakšanje vašim nogama

U kombinaciji sa nošenjem Smartleg®-a, neke dobre navike koje se lako uspostavljaju smanjuju osećaj umornih...

Čitajte dalje

Copyright © 2019 - 2020 - Smartleg